Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energiecowboys zelfs na verbod nog actief

31-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1887 keer bekeken
  •  
Bellen 1127

Uit een onderzoek van onze collega's van Radar blijkt dat energieverkopers, zelfs na het verbod sinds 1 juli vorig jaar, nog steeds consumenten bellen met verkooppraatjes. Zo'n 60 procent van de 14.000 ondervraagden stelde nog altijd door de bedrijven gebeld te worden.

Uit het onderzoek van Radar blijkt dat vrijwel iedereen deze telefoontjes als vervelend ervaart. En dat terwijl op 1 juli vorig jaar de nieuwe Telemarkting wet inging die dit soort praktijken juist aan de banden moest leggen. De nieuwe wet biedt ook het zogeheten recht van verzet. Daarbij kan een consument aangeven niet meer gebeld te willen worden, maar ook daar hebben bedrijven maling aan. 84 procent van de mensen die daar gebruik van maakten werd daarna toch opnieuw gebeld.

Vooral bemiddelaars

De respondenten in het Radar-onderzoek noemden vooral veel energiebemiddelaars en ook - energiebedrijven. Die belden ook nog eens vaak van wisselende nummers die als Radar terugbelde aangaven dat ze niet in energie bemiddelden of dat de redactie verkeerd verbonden was. Ook kreeg Radar bij een deel van de nummers de melding dat dit niet meer bestond.

Ook Kassa heeft veelvuldig aandacht besteed aan deze 'energiecowboys'. Telemarketing verkopers die met snelle praatjes en het verdraaien van feiten je overhalen om akkoord te geven op een voordelig ‘aanbod’. En dan blijkt ineens dat je bent overgezet naar een nieuwe energieleverancier.

Bekijk hier het Kassa item over deze energiecowboys:

Bron: Radar/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!