Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energiebedrijven bieden klanten schikking van honderden euro's aan na claim tegen hogere energieprijzen

02-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2903 keer bekeken
  •  
Energie + slot 1127

Een claim van klanten tegen verhoging van de energietarieven, heeft in zeker drie gevallen tot een schikkingsvoorstel van het energiebedrijf geleid. Het AD bericht dat drie klanten van Essent, Eneco en Vattenfall zo'n voorstel kregen van hun energieleverancier. De schikkingen variëren van 400 tot 1400 euro. 

In het voorbije jaar kregen veel mensen te maken met een tussentijdse verhoging van de variabele energieprijzen. Deze verhogingen zijn mogelijk in strijd geweest met de wet. Begin dit jaar stelde de rechter een klant van Vattenfall in het gelijk, nadat die een rechtszaak was begonnen. De klant had bezwaar gemaakt tegen meerdere tariefsverhogingen die volgens hem onterecht waren. 

Brief massaal gedownload

Kassa besteedde hier in april ook uitgebreid aandacht aan. Jurist Roefof de Nekker, die de Vattenfall-klant bijstond, heeft een brief opgesteld die klanten naar hun energieleverancier kunnen sturen om te klagen over de tariefsverhogingen. De brief werd na de Kassa-uitzending massaal gedownload.

In april liet Kassa zien dat Eneco en Essent twee klanten, die naar de geschillencommissie waren gestapt om bezwaar te maken tegen tariefsverhogingen, een forse schikking kregen aangeboden. 

Jurist De Nekker denkt dat ondertussen meer mensen een schikkingsvoorstel hebben gekregen. "Het kan zijn dat bedrijven geheimhouding hebben bedongen", zegt hij in tegenover het AD. Door te schikken lijken energiebedrijven een gang naar de geschillencommissie of de rechter voor te willen blijven, aldus De Nekker.

Kijk Kassa 15 april 2023 - Energiebedrijven schikken: klanten Essent en Eneco krijgen forse compensatie aangeboden 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!