Kassa

Ook Eneco past energietarieven maandelijks aan

  •  
22-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
785 keer bekeken
  •  
Geld energie lamp

Energiebedrijf Eneco gaat per 1 april de tarieven maandelijks aanpassen. Dit geldt voor klanten met een variabel energiecontract en met een aflopend contract. Vattenfall heeft onlangs aangekondigd dit ook te gaan doen.

Eneco wil met de stap de gevolgen van de extreem schommelende prijzen op de gasmarkt voor klanten en zichzelf beperken, zegt topman As Tempelman. Als de prijzen dalen, dan hebben de klanten daar voordeel van. Het kan ook betekenen dat de energietarieven nog hoger worden.

Eneco ziet meer energiearmoede

Volgens Eneco nam de energiearmoede in Nederland sterk toe het afgelopen jaar. "Dat is een grote zorg", stelt topman Tempelman. "Het aantal telefoontjes naar het callcenter neemt toe", zegt hij. Tot nu toe is ongeveer de helft van de klanten van Eneco geconfronteerd met een prijsstijging. Zo'n 94 procent van de klanten betaalt op dit moment nog op tijd.

bronnen: ANP / RTL Nieuws 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

marsgoddess
marsgoddess22 mrt. 2022 - 16:24

Met een 'aflopend contract' heb je een contract tot bijv. 1 juni? Als dat aflopende contract vaste tarieven had, dan mag Eneco dat niet doen. Of begrijp ik nu gewoon niet wat met 'aflopend contract' bedoeld wordt?

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe23 mrt. 2022 - 13:20

Een contract dat op 1 juni afloopt is een 'nog geen aflopend contract' Op 1 juni of vlak daarvoor is het pas een 'aflopend contract'.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!