Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Vattenfall verhoogt variabele prijzen gas en stroom al per 1 april

15-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1772 keer bekeken
  •  
Energierekening energie kosten geld

Vattenfall verhoogt de variabele energietarieven tussentijds per 1 april. Die tarieven worden doorgaans maar twee keer per jaar gewijzigd, op 1 januari en 1 juli. Volgens de energieleverancier stijgen de inkoopprijzen zo hard, dat ze die eerder moeten doorberekenen aan de klant.

Een huishouden met een gemiddeld verbruik is zo'n 11 euro per maand meer kwijt. Voor gas is dat bij een gemiddeld jaarverbruik van 1200 m3 gas 8 euro per maand extra. Voor stroom komt er bij een gemiddeld jaarverbruik van 2250 Kwh maandelijks 3 euro bij.

Zakelijke klanten gaan er door de verhoging naar verwachting meer op achteruit dan consumenten. Dat komt omdat zij niet profiteren van de door het kabinet aangekondigde btw-verlaging op energie, aldus Vattenfall. Het van oorsprong Zweedse Vattenfall heeft zo'n 1,2 miljoen klanten in Nederland.

Nog geen verhoging bij Eneco

Energieleverancier Eneco laat weten niet van plan te zijn op korte termijn de variabele tarieven aan te passen, aldus een woordvoerster. "Maar we kunnen niet uitsluiten dat het dit jaar nog wel gebeurt. De markt is zo beweeglijk dat we moeten afwachten wat er gebeurt." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!