Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vattenfall verhoogt variabele prijzen gas en stroom al per 1 april

15-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2177 keer bekeken
  •  
Energierekening energie kosten geld

Vattenfall verhoogt de variabele energietarieven tussentijds per 1 april. Die tarieven worden doorgaans maar twee keer per jaar gewijzigd, op 1 januari en 1 juli. Volgens de energieleverancier stijgen de inkoopprijzen zo hard, dat ze die eerder moeten doorberekenen aan de klant.

Een huishouden met een gemiddeld verbruik is zo'n 11 euro per maand meer kwijt. Voor gas is dat bij een gemiddeld jaarverbruik van 1200 m3 gas 8 euro per maand extra. Voor stroom komt er bij een gemiddeld jaarverbruik van 2250 Kwh maandelijks 3 euro bij.

Zakelijke klanten gaan er door de verhoging naar verwachting meer op achteruit dan consumenten. Dat komt omdat zij niet profiteren van de door het kabinet aangekondigde btw-verlaging op energie, aldus Vattenfall. Het van oorsprong Zweedse Vattenfall heeft zo'n 1,2 miljoen klanten in Nederland.

Nog geen verhoging bij Eneco

Energieleverancier Eneco laat weten niet van plan te zijn op korte termijn de variabele tarieven aan te passen, aldus een woordvoerster. "Maar we kunnen niet uitsluiten dat het dit jaar nog wel gebeurt. De markt is zo beweeglijk dat we moeten afwachten wat er gebeurt." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!