Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eneco: "Klanten bezuinigen: 20 tot 25 procent minder gas verbruikt"

14-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
thermostaat_20221014

Volgens energieleverancier Eneco zijn particuliere klanten flink aan het besparen op hun gasverbruik. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de torenhoge gasprijzen. Gemiddeld hebben klanten van Eneco in de maand september zo'n 20 tot 25 procent minder gas verbruikt ten opzichte van gebruikelijk. Dat laat Eneco weten aan de Volkskrant

Dat geldt voor zo'n twee miljoen particuliere klanten van de energiereus. Van deze klanten hebben er circa 230 duizend een zogenaamde 'slimme thermostaat'. Eneco kan deze gegevens aflezen en constateert op basis daarvan dat deze klanten de gemiddelde temperatuur binnenshuis met 1 tot 2 graden hebben verlaagd ten opzichte van voorgaande jaren.

Daarbij houdt Eneco overigens wél een slag om de arm: 'Maar of dit ook stand gaat houden als het kouder wordt, weten we dan pas.'

De Volkskrant maakte een rondgang langs een aantal andere grote energieleveranciers. Voor Essent, Vattenfall en Budget Energie geldt dat zij momenteel nog geen inzicht kunnen bieden in eventuele besparingscijfers en/of -percentages van hun particuliere klanten.

Prijsplafond

Waarom zijn klanten aan het besparen? Dat is logisch: dat heeft alles te maken met de torenhoge energieprijzen. En hoge prijzen leiden tot hoge rekeningen, dat is bekend. Wie geen vast contract meer heeft met de nog lage tarieven, betaalt inmiddels dan ook de hoofdprijs voor energie.

En hoewel het kabinet een prijsplafond heeft aangekondigd, is dat er momenteel nog niet: het plafond gaat pas volgend jaar in. Voor veel Nederlanders reden genoeg om eens extra kritisch naar het eigen gasverbruik te kijken en waar nodig te bezuinigen.

Bron: de Volkskrant

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!