Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einde aan PostNL-servicepunten in winkels Albert Heijn

27-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
11538 keer bekeken
  •  
PostNL 1127

Albert Heijn stopt met servicepunten van PostNL in zijn filialen. De balie voor het afhalen of versturen van pakketjes is nu nog in 27 AH-supermarkten te vinden.

De laatste PostNL-pakketpunten verdwijnen gefaseerd, meldt een woordvoerster na berichtgeving door vakblad Distrifood. Op het moment dat AH filialen verbouwt, haalt het bedrijf ook de pakketpunten weg.

De beslissing gaat alleen over de winkels in handen van Albert Heijn zelf. Franchisenemers, zelfstandige supermarktondernemers die de AH-formule volgen, mogen zelf beslissen of ze hun PostNL-punt willen aanhouden.

Pakketkluizen in opmars

Eerder kondigde Albert Heijn aan de komende twee jaar bij 700 winkels pakketkluizen te plaatsen. Die kluizen vervangen ook de afhaalpunten voor pakketten van webwinkel Bol.com, dat net als Albert Heijn een bedrijf van Ahold Delhaize is.

Voor de pakketkluizen werkt de supermarktketen samen met Budbee, een Zweedse concurrent van PostNL. De kluizen zijn niet alleen voor Bol.com-pakketjes. Door de samenwerking met Budbee kunnen ook pakketten van bij deze bezorgdienst aangesloten webwinkels worden opgehaald en geretourneerd.

Bron: ANP/Distrifood

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

rhs671
rhs6719 jan. 2023 - 12:02

Het is begrijpelijk dat supermarkten met PostNl -servicepunten stoppen. Per pakket krijgt men maar 20 eurocent vergoed. Dit is niet rendabel als je bedenkt dat die 20 eurocent de arbeidskosten niet dekt. Bij mij in de buurt is 2 jaar geleden de Jumbo om die reden gestopt met het PostNl -servicepunt. Er jammer, maar begrijpelijk. PostNl wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten .......

manolete
manolete28 dec. 2022 - 18:22

Dat is weer iets waardeloos,zeker voor oudere mensen. Waar is Post NL mee bezig. Denk eens aan oudere mensen? Het is gelukkig nog dat je postzegels kan bestellen. Gelukkig krijg je van post NL de postzegels de volgende dag in huis Dat was goede reclame van post NL .

jvberkel
jvberkel28 dec. 2022 - 13:01

waardeloos die kluisjes bij AH. Wilde onlangs een pakje aan BOL.COM retourneren, maar de kluisjes waren dagen bezet. Ik heb uiteindelijk het pakje bij Jumbo (Postnl) in kunnen leveren en is aangekomen.

marleenvanh
marleenvanh28 dec. 2022 - 10:31

Graag en dan ook regelen dat je, als particulier, simpel thuis achter je laptop (of desnoods met nòg weer een 'ep') je postzegels kunt bestellen en betalen die dan de volgende dag in je kluisje liggen. Ik ben voor! Nog beter zou het zijn dat men zo'n kluis aan huis kreeg, gewoon met statiegeld wat men bij verhuizing terug krijgt.

3 Reacties
gerardk
gerardk28 dec. 2022 - 12:05

Bij Postnl kan je al jaren online postzegels bestellen https://shop.postnl.nl/webshop/postzegels en die liggen dan de volgende dag in je brievenbus

gerardk
gerardk28 dec. 2022 - 12:13

En een pakketkluis aan huis https://www.postnl.nl/campagnes/pakketkluis/

rhs671
rhs6719 jan. 2023 - 11:54

Ik heb op de site van PostNl naar die Pakketkluis-aan-huis gekeken. Ze zijn aardig van afmetingen, die wil je echt niet aan de voorkant van je huis hangen. Ik woon zelf in een flatgebouw en voor mij zal zo'n Pakketkluis-aan-huis niet van toepassing zijn.

Vrolijke Vinnie
Vrolijke Vinnie27 dec. 2022 - 17:14

Zet maar neer, super handig die pakketkluizen! Wel graag met mogelijke assistentie voor ouderen die niet goed overweg kunnen met zo'n kluis.

3 Reacties
gerardk
gerardk28 dec. 2022 - 12:15

vervang dat ouderen maar in mensen want de ouderen worden steeds slimmer

Mabelle
Mabelle29 dec. 2022 - 9:27

@gerardk: nee, de ouderen denken dat ze slimmer worden. Dat ze niet zo slim zijn, blijkt al uit de vragen die op het forum gesteld worden.

rhs671
rhs6719 jan. 2023 - 11:46

@Mabelle, je koppelt het ouder zijn aan het niet slim zijn. Op een bepaalde leeftijd ben jij ook een oudere. Betekent het dat ook jij niet de slimste bent?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!