Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Een stem vóór post-COVID-klinieken - petitie vaak ondertekend

  •  
10-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
21883 keer bekeken
  •  

Kassa heeft er meerdere keren aandacht aan besteed: 450.000 mensen kampen met de gevolgen van long COVID en voor hen is er geen behandeling mogelijk. Er moeten dan ook snel behandel- en expertisecentra komen voor long COVID-patiënten met postinfectieuze ziektes zoals ME/CVS.

Teken de petitie!

Wil jij de online petitie ook steunen en ondertekenen? Je vindt ‘m hier: Stem voor post-COVID-poliklinieken.

Minister zegt “Nee”

Toenmalig minister Ernst Kuijpers van VWS wilde er geen geld voor vrijmaken. Hij is nu vervangen door een nieuwe demissionaire minister voor VWS: Pia Dijkstra.

Nieuwe ronde nieuwe kansen voor behandelcentra? Als minister Dijkstra, net als haar voorganger Ernst Kuijpers, nee blijft zeggen tegen deze zo broodnodige behandelcentra, dan is donderdag 15 februari het woord aan de Tweede Kamer.

Tweede Kamer aan zet!

Met het amendement van GroenLinks/PvdA, dat twee weken geleden ingediend werd door Kamerlid Julian Bushoff, kan er een Kamermeerderheid behaald worden zodat ook zonder de steun van de minister de centra er gaan komen.

De petitie, voor deze post-COVID-klinieken, is inmiddels ruimschoots meer dan 70.000 keer ondertekend en wordt dinsdag aangeboden aan PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.