Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Een op vijf stopt met werken bij hoofdprijs

29-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld 930 x520
Het winnen van een miljoenenbedrag in bijvoorbeeld de oudejaarsloterij is voor een op de vijf Nederlanders reden om direct te stoppen met werken. Wie een dergelijke prijs winst, kiest er verder vaak voor om schulden af te lossen en om op vakantie te gaan.
Kennis over winstkansen is gering
Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim duizend Nederlanders. Van de ondervraagden is meer dan de helft dit jaar van plan mee te doen aan de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Maar slechts weinigen van hen weten hoe klein de kans op de hoofdprijs eigenlijk is. Slechts vier procent wist bij benadering juist in te schatten dat de kans op de hoofdprijs tussen de één op vier en vijf miljoen ligt.
Wie vertel je het?
Bij het winnen van de prijs is overigens niet iedereen even happig om het door te vertellen. Naaste familie als ouders en kinderen krijgen het in 90 procent van de gevallen nog wel te horen. Verdere familie, vrienden en collega’s horen veel minder vaak dat er iets te vieren valt.
Zou jij stoppen met werken? En aan iemand vertellen? Reageren kan!
ANP

Meer over:

staatsloterij, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!