Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'ECI binnenkort failliet'

07-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ECI-logo.jpg
Internetwinkel ECI, ook wel bekend als de boekenclub en tevens beheerder van de webwinkel van Free Record Shop, wordt naar verwachting in de loop van volgende week failliet verklaard. Dat liet Cees de Jong, de bewindvoerder van de in surseance van betaling verkerende onderneming, dinsdag weten aan het ANP.
Gesprekken over overname
Volgens De Jong is een faillissement nodig om een doorstart van ECI of onderdelen van het bedrijf mogelijk te maken. De bewindvoerder is momenteel in gesprek met meerdere overnamepartijen. Hij heeft ECI alleen nog niet onmiddellijk failliet laten gaan omdat ,,het niet verstandig is om blind in een faillissement te stappen''. Dat zou negatieve effecten kunnen opleveren, bijvoorbeeld het verlies van bepaalde contracten.
Neergaande trend boekenbranche
De financiële problemen bij ECI hangen samen met een neergaande trend in de boekenbranche, aldus De Jong. Daarnaast heeft het bedrijf afgelopen jaren al meerdere reorganisaties doorgevoerd, waardoor het moeilijker is geworden om ECI opnieuw aan te passen aan de teruglopende omzet.
De onderneming telt in totaal ongeveer 200 medewerkers. De meeste daarvan staan onder contract bij de vorige week al failliet verklaarde distributiedochter E-Ways Fulfilment Center. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!