Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Doorbraak bij versterking passagiersrechten internationale treinreizen

6 jun 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Thalys 930 520
Het Europees Parlement heeft de voorstellen van SP-Europarlementariër Dennis de Jong aangenomen om de rechten van internationale treinpassagiers flink te verbeteren. Nu worden passagiers vaak aan het lot overgelaten als zij te maken hebben met vertragingen. Als de wetgeving wordt aangenomen dan moet de maatschappij waar kaarten voor de gehele reis zijn gekocht, ervoor zorgen dat de passagier zonder gedoe op de plaats van bestemming terecht komt.

Assistentie op stations

De voorstellen zijn ook belangrijk voor mensen met beperkte mobiliteit. In het voorstel van de Jong is opgenomen dat assistentie op stations direct beschikbaar moet zijn. Nu moeten mensen die minder mobiel zijn tot wel 48 uur van te voren assistentie aanvragen.

Compensatie bij vertraging

Zowel de Europese consumentenorganisatie BEUC als de actiegroep voor mensen met een beperking EDF hebben enthousiast gereageerd. De Jong: ´De belangrijkste wensen van BEUC en EDF hebben we kunnen realiseren. Zo wordt niet alleen de informatievoorziening aan passagiers verbeterd, maar krijgen passagiers ook recht op meer compensatie bij vertraging: 50% van de ticketprijs bij een vertraging tussen 45 en 90 minuten, 75% tussen anderhalf en twee uur, en 100% bij een vertraging van meer dan twee uur.

Meer plaatsen voor fietsen

Tenslotte is er ook nog goed nieuws voor mensen die hun fiets mee willen nemen want hiervoor komen veel meer plaatsen beschikbaar´. De voorstellen gaan nu naar de Vervoerscommissie van het Parlement en daarna kunnen de onderhandelingen met de Raad van ministers beginnen. Bron: SP Eurofractie
Lees hier het artikel waarin Kassa aandacht heeft besteed aan de problemen rondom vertragingen van internationale treinreizen.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!