Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Doelstelling voor bouw 10.000 flexwoningen onmogelijk te halen

07-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
513 keer bekeken
  •  
huis kopen

Woningcorporaties en gemeenten halen de gestelde doelen niet voor het plaatsen van flexwoningen. Dat zijn verplaatsbare woningen die in een fabriek zijn gemaakt. Dit meldt de koepel van woningcorporaties Aedes in BNR.

Flexwoningen zijn een soort geüpgradede containerwoningen. Ze zijn vaak zo'n 20 tot 35 vierkante meter groot, waardoor ze ideaal zijn voor starters, statushouders of mensen die een tijdelijk dak boven hun hoofd nodig hebben. In de praktijk blijkt het veelal lastig om een geschikte plek voor deze mobiele woningen te vinden. Daarom sloten het Rijk, de VNG en Aedes in september 2020 een deal om binnen twee jaar 10.000 van deze flexwoningen te bouwen. Dit gestelde doel gaat niet worden gehaald. 

Voor eind 2022 10.000 flexwoningen realiseren is helse opgave

Echter, het aantal gebouwde flexwoningen blijft volgens Aedes in de praktijk steken op maximaal 1500 per jaar. Er is dan ook weinig reden tot optimisme, stelt Rob Haans. Hij houdt zich als bestuursvoorzitter van woningcorporatie De Alliantie al jaren bezig flexwoningen. Om voor eind 2022 nog zo'n 10.000 flexwoningen te realiseren is volgens hem een helse opgave. Verder is het "nog een hele opgave om de benodigde tijdelijke bouwlocaties te realiseren."

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!