Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

115.000 betaalbare woningen tegen korting op verhuurdersheffing

15-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
huis_huur_woning_930x520

In ruil voor korting op de verhuurdersheffing willen woningcorporaties 115.000 betaalbare woningen bouwen. Dit zijn er meer dan de 80.000 die minister Kasja Ollongren (Buitenlandse Zaken) in mei voorspelde. Corporaties hebben vijf jaar de tijd om de huurwoningen binnen deze regeling te bouwen.

Tot 1 juli konden corporaties intekenen op de rekening. Daarnaast maakte Ollongren gisteren afspraken met de gemeenten (VNG) en de branchevereniging van wooncorporaties (Aedes) om de bouw van deze woningen te versnellen. Zo moeten er binnen twee jaar jaarlijks minimaal 25.000 woningen worden gebouwd. Daarnaast moeten er de komende twee jaar 10.000 flexwoningen komen, die beschikbaar zijn bijvoorbeeld voor studenten, statushouders en arbeidsmigranten.

Marktverkenning tijdelijk buiten werking stellen

De minister komt de VNG en Aedes ook tegemoet door de marktverkenning (waarin een gemeente haar behoefte aan te bouwen vrije marktwoningen aangeeft) tijdelijk buiten werking te stellen. Die zou volgens beide organisaties belemmerend werken voor de bouw van middenhuurwoningen. Ook zou het te veel bureaucratie opleveren. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!