Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Digitale vakantieboeker voortaan beter beschermd

02-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie nederland 930 520 strand zandvoort
Mensen die online hun vakantie boeken zijn voortaan in meer gevallen beschermd tegen een faillissement van hun reisaanbieder. Bij pakketreizen was je altijd al beschermd tegen zo'n bankroet, maar met ingang van 1 juli gaat dit ook op als je zelf je eigen reispakket samenstelt.

Rechten van een pakketreis

Vaak wordt in een onlineboeking bij een partij niet alleen een vlucht maar ook een accommodatie of een huurauto meegenomen. Belangrijk uitgangspunt is dat een consument die op één website of op gekoppelde websites verschillende reisonderdelen kiest, kan profiteren van de rechten van een pakketreis, reageert de ANWB .

ACM houdt toezicht

Het gaat om een vernieuwde Europese regeling. De ANWB, reisbrancheorganisatie ANVR en de Consumentenbond maakten zich er eerder al hard voor dat Brussel de regels zou aanpassen aan het digitale tijdperk.
In Nederland is het aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om hier toezicht op te houden. Reisaanbieders kunnen zelf kiezen hoe zij hun garantiestelling regelen. Dit kan bijvoorbeeld collectief via een reisgarantiefonds. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!