Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dierenbescherming tegen kamelenactie Makro

03-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
kameel.jpg
De Dierenbescherming is tegen een actie van de Makro met kamelen op Werelddierendag. Wie zich vrijdag als eerste met een levende kameel bij een van de 17 Makrovestigingen meldt, kan ter plekke 20 vouchers van 50 euro per stuk incasseren. Dat maakte de groothandel voor winkelende ondernemers donderdag bekend.
'Dierenleed'
,,Zoiets keuren wij natuurlijk af. Met kamelen over straat gaan of in een trailer laden voor een reclamestunt, vinden wij ronduit dierenleed", aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming. De Makro bestaat op 31 oktober 45 jaar en de actie maakt onderdeel uit van de festiviteiten. ,,Wij leggen juist elke kameel die komt in de watten en hebben daarvoor fruit en groente voor de dieren klaarstaan", aldus een woordvoerder van de Makro.
Weinig particulieren met kameel
Er zijn voor zover bekend weinig particulieren die een kameel bezitten; wel zijn er volgens de Dierenbescherming enkele professionele kamelenhouders. In Berlicum in Noord-Brabant bevindt zich bijvoorbeeld een kamelenfarm waar de melk van deze dieren wordt verkocht. In het Gelderse Groesbeek zit een kamelenfokkerij die luistert naar de naam De Bult.
Verder bezitten sommige dierentuinen en circussen kamelen. Campings en natuurparken zetten 's zomers kamelen nog wel eens in om er bezoekers tochten mee te laten maken.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!