Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Vanaf 5 september terug op tv!npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Dekt je annuleringsverzekering 'corona'?

12 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
vakantie bootreis veerboot 1127
Door het nieuwe coronavirus vragen veel mensen of ze hun reis kunnen annuleren. "Op zich is het coronavirus geen 'geldige' reden voor annulering bij verzekeraars", stelt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl "Ook niet als er een negatief reisadvies geldt voor het land waar je bent of naar toe gaat", voegt ze eraan toe. 

'Raadpleeg voorwaarden van je verzekering'

"Slechts een enkele verzekeraar, bijvoorbeeld Centraal Beheer, biedt hiervoor dekking. Bij sommige andere verzekeraars krijg je alleen een vergoeding als je een uitgebreide annuleringsverzekering hebt afgesloten vóór 30 januari 2020. Raadpleeg dus altijd de voorwaarden van je eigen verzekeraar."

'Contacteer je reisorganisatie'

Wat kun je doen als je annuleringsverzekering niets vergoed? "Neem dan contact op met je reisorganisatie, touroperator, hotel of vliegmaatschappij", raadt Bulthuis aan. "En overleg met hen wat de mogelijkheden zijn."

Inreis verbod VS

Naar aanleiding van het inreisverbod dat de VS heeft afgekondigd in verband met corona, meldt het ANVR ook: "Er bestaat geen recht om kosteloos te annuleren, omdat dit buiten de invloedssfeer van reisorganisaties valt."
"Er is een kwestie van overmacht en in dat soort situaties moeten beide partijen risico's en kosten delen", aldus Frank Oostdam (ANVR). Hij adviseert om contact op te nemen met de reisorganisatie, om te kijken wat er geregeld kan worden. Te denken valt aan het omboeken van de vlucht naar een andere datum of andere bestemming.

26 Europese landen

Het inreisverbod wordt in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 maart van kracht voor de Verenigde Staten. Het geldt voor iedereen die de afgelopen veertien dagen in een van de 26 Europese landen in het Schengengebied was. Voor Amerikaanse burgers geldt de maatregel niet.

Bronnen: Kassa, NOS, ANP
Lees ook dit artikel:

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!