Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Deelnemers timesharing beter beschermd

05-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spanish_villa_01.jpg
Vakantiegangers die het recht kopen om een deel van het jaar in een vakantiehuisje te zitten, kunnen voortaan gemakkelijker van hun contract af. Zo krijgen ze veertien dagen de tijd om alsnog van de overeenkomst af te zien. Tot nu toe gold een termijn van tien dagen.
De ministerraad heeft vrijdag besloten nieuwe Europese regels voor zogeheten timesharing in Nederlandse wetten om te zetten. Er bestonden al regels om toeristen te beschermen tegen opdringerige verkopers en dubieuze bedrijven, maar die waren niet meer van deze tijd, stelt het kabinet.
Daarom gelden de nieuwe regels niet alleen voor appartementen, maar ook voor boten, caravans en het lidmaatschap van vakantieclubs. Leden van deze clubs krijgen korting op vakanties. Ook komt er meer bescherming voor andere diensten op het gebied van timesharing. Dan gaat het onder meer om de assistentie die een handelaar kan bieden als een vakantieganger zijn aandeel in een huisje van de hand wil doen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!