Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

December vermoedelijk drukste maand ooit voor webwinkels en bezorgers

27-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerstcadeau kerst pakket 1127

Er wordt in december een recorddrukte verwacht bij webwinkels en pakketbezorgers vanwege de coronacrisis. Consumenten zullen vanaf half november tot eind 2020 75 procent meer online besteden dan normaal, verwacht ABN AMRO.

Normaal gesproken is de periode rond de feestdagen al de drukste van het jaar. Nu valt het ook nog eens ook samen met de gedeeltelijke lockdown. De onlinebestedingen kwamen in oktober al in de buurt van de piek rond sinterklaas vorig jaar, stelt de bank op basis van transactiedata.

Webwinkels en pakketbezorgers zetten extra personeel in

Veel webwinkels en pakketbezorgers bereiden zich voor door extra personeel in te zetten. Daarnaast roepen ze op om cadeautjes eerder te bestellen. Toch denkt ABN AMRO dat niet alle logistieke bedrijven de enorme hoeveelheid pakketten op tijd kunnen verwerken. Zo lijkt de maximale capaciteit volgens de bank bij een aantal bedrijven half november al te zijn bereikt.

Bestel je producten zo vroeg mogelijk

"Naar verwachting zal het aantal online bestelde producten verder toenemen, waardoor de kans groot is dat pakketjes tijdens sinterklaas of kerst te laat aankomen", zegt Albert Jan Swart, econoom bij ABN AMRO. "Consumenten doen er goed aan zo vroeg mogelijk of bijvoorbeeld bij lokale winkeliers te bestellen, die in de directe omgeving bezorgen." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!