Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Daklozenkrantverkopers verkopen duurzame tas

17-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic-water_03.jpg
Amsterdammers die iets willen doen aan het milieu en geen plastic tas willen, kunnen binnenkort terecht bij de verkopers van de daklozenkrant. Deze verkopers brengen vanaf donderdag bij supermarkten ook duurzame boodschappentassen aan de man.
Verspilling
De gemeente Amsterdam en Stichting Z! van de daklozenkrant brengen deze zogenoemde Do Goodie Bag onder de aandacht van het winkelend publiek om verspilling van plastic tegen te gaan.
Wethouder Maarten van Poelgeest (duurzaamheid) koopt donderdag als eerste een duurzame tas. De tas is bedoeld als alternatief voor de plastic tas.
'350 plastic tassen per persoon'
Volgens de organisatie Do Goodie Bag worden gemiddeld in Nederland per jaar 350 plastic tassen per persoon gebruikt. Dat betekent volgens de organisatie dat Nederland in slechts één jaar tijd de aarde vervuilt met meer dan 5 miljard plastic tassen. Het plastic wordt door dieren voor voedsel aangezien. Alleen al op zee sterven hierdoor volgens de organisatie jaarlijks 100.000 vogels en vissen.
Compenseren
De Do Goodie Bag is ontworpen door kunstenaars die de consument bewust willen maken van de verspilling van plastic. De tas kost 4 euro. De helft van dit bedrag gaat rechtstreeks naar de daklozenkrantverkoper. Op deze manier kunnen de daklozen bovendien de teruglopende verkoop van de daklozenkrant compenseren, schrijft de wethouder in een brief aan de raad.
Het is de bedoeling dat verkopers van de daklozenkrant in andere grote steden binnenkort ook duurzame tassen gaan slijten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!