Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Coronavrij-app' moet toegang tot café, biscoop of festival mogelijk maken

08-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
videobellen telefoon smartphone 1127
Een app die aantoont of iemand gevaccineerd of negatief getest is op corona moet mensen meer vrijheden geven. Het kabinet werkt zo'n app nu technisch en juridisch uit. Deze kan worden ingevoerd worden als de discussie hierover is afgerond, meldt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.
Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) hoopt dat de app al eind april of in mei gebruikt kan worden.

App verschaft toegang en kan mee op vakantie

Met de app in de aanslag moet het mogelijk worden om weer toegang te krijgen tot horeca, bioscopen, festivals of andere evenementen. Het moet ook als vaccinatiebewijs gaan dienen als dat in het buitenland wordt gevraagd, bijvoorbeeld op vakantie.

''Coronavrij-bewijs' moet niet tot verplichting leiden'

"Wat we niet willen, is een vaccinatieplicht, ook niet indirect", benadrukt coronaminister Hugo de Jonge tegenover de NOS. "Mensen moeten zich niet gedwongen voelen om zich te laten inenten." Ook vindt de minister dat iemand bij de entree niet moet kunnen zien of iemand getest dan wel gevaccineerd is. De app moet enkel een 'coronavrij-bewijs' zijn en daarmee de vrijheid verhogen. Bronnen: ANP /NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!