Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Coronatest voor reizen niet langer gratis

1 okt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
455 keer bekeken
  •  
pcr-test 1127

Gedurende de zomer konden mensen zich gratis laten testen wanneer zij op reis gingen. Wie nu op reis wil, maar nog niet is gevaccineerd, zal moeten betalen voor de PCR-test die sommige landen eisen.

Wanneer je niet volledig bent gevaccineerd, is het mogelijk om via Testen voor toegang een antigeentest te doen. Die blijft vooralsnog gratis. Sommige landen eisen echter een PCR-test bij binnenkomst. Doordat bij de GGD alleen een test kan worden afgenomen bij klachten, moeten reizigers uitwijken naar commerciële teststraten als een sneltest niet voldoende is.

Prijzen variëren

Bij commerciële teststraten variëren de prijzen. Antigeentesten zijn doorgaans rond de 40 euro. PCR-testen zijn vaak rond de 80 euro. Afhankelijk van de aanbieder kan die prijs oplopen tot boven de 100 euro. Reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn, zullen vanaf nu dus deze kosten in het achterhoofd moeten houden wanneer zij op reis gaan naar een land dat een PCR-test hanteert. ANP

Meer over:

pcr test, reis, corona, kosten

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Nico van de Water
Nico van de Water1 okt 2021 - 9:24

Schandalig dat dit soort tests niet langer gratis is! Dit kabinet maakt zich meer zorgen om de marktwerking dan om de volksgezondheid.

1 Reactie
rinuszwam
rinuszwam1 okt 2021 - 12:17

Daar zitten wij met zijn alle Nederlanders al bijna 13 jaar mee opgescheept , de een naar de andere onrechtvaardige én oneerlijke maatregelen zijn er getroffen !! Echter de meerderheid heeft hier tijdens de verkiezingen voor gekozen ! waarvan vele dat helemaal niet beseffen !! EIKELS !!!