Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Corendon kan zonder voucherfonds reizigers niet terugbetalen

13-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
498 keer bekeken
  •  
corendon 1127

Reisorganisatie Corendon liet toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) weten zonder een voucherfonds de coronavouchers niet op tijd uit te kunnen betalen. Dat meldt de NOS. Volgens de toezichthouder is het uitbetalen verplicht.

Vanaf 16 maart 2020 zetten reisorganisaties geannuleerde reizen van consumenten om in vouchers. Met een dergelijke tegoedbon heeft de reizigers recht op een nieuwe reis of, na verloop van tijd, op geld terug. Uiterlijk binnen een jaar min een dag moeten reisorganisaties geld uitkeren. Komende maandag breekt voor de eerste tegoedbonnen de uiterste terugbetaaldatum aan. 

Kabinet beloofde voucherfonds

Het kabinet beloofde in december 2020 een zogeheten voucherfonds om kwakkelende reisorganisaties te helpen met de teruggave van geld. Organisaties die niet voldoende geld in kas hebben om hun klanten terug te betalen, kunnen aanspraak maken op het fonds van 400 miljoen euro. Maar dit beloofde voucherfonds is er op dit moment nog niet, omdat het nog ter goedkeuring ligt bij de Europese Commissie.

Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!