Kassa

Contant geld nog niet weg uit supermarkt

31-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-groot_75.jpg
We pinnen en chippen steeds meer bij het boodschappen doen, maar de supermarkten zijn nog lang niet zo ver dat ze de geldla kunnen afschaffen, meldde woensdag Deloitte.
Veel baat bij elektronisch betalen
Uit onderzoek van deze accountants- en adviesorganisatie blijkt dat 28 procent van de consumenten de mogelijkheid wil behouden om contant te betalen. Deloitte verwacht dat de supermarktketens die wens niet zullen negeren, hoewel ze veel baat hebben bij elektronisch betalen.
Een woordvoerder van de brancheorganisatie Detailhandel Nederland beaamt dat.
Meer pinbetalingen
De groep klanten die altijd elektronisch betaalt is volgens Deloitte gestaag gestegen naar 67 procent, terwijl één op de zes klanten altijd contant betaalt. Maar van alle klanten geeft 28 procent aan vast te willen houden aan de mogelijkheid van cash en 23 procent geeft zelfs aan van supermarkt te zullen veranderen als de ,,eigen'' supermarkt geen contanten meer accepteert.
Als er geen contant geld meer in de supermarkt zou zijn, verlaagt dat de kans op overvallen en diefstal, verkort het de rijen aan de kassa en wordt het goedkoper de geldstroom te beheersen, aldus Deloitte.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!