Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond waarschuwt voor webshop die stelselmatig regels overtreedt

19-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1945 keer bekeken
  •  
webshop webwinkel online betalen 1127

De Consumentenbond waarschuwt online shoppers voor de webwinkel ByZaaza vanwege een reeks aan misstanden. Zo wordt de beloofde levertijd vaak niet gehaald. Bovendien past de webwinkel eigen regels toe, die niet zijn toegestaan.

Zo brengt ByZaaza 15 euro in rekening voor bestellingen die niet kunnen worden afgeleverd of niet worden opgehaald. Dat mag niet, aldus de Consumentenbond. Geld voor retourzendingen wordt alleen terugbetaald als de verpakking niet is geopend. Die regel mag ByZaaz ook niet toepassen. Verder voldoet de bestelknop van de winkel niet aan de wettelijke eisen. De Consumentenbond heeft de Autoriteit Consument & Markt geïnformeerd over de webshop.

De consumentenorganisatie ontving tientallen klachten over het bedrijf. Ook staan er honderden klachten van ontevreden klanten op de website Trustpilot. Daar geven klanten de shop één van vijf sterren.

Beperkende voorwaarden 

De Consumentenbond constateert verder nog dat ByZaaza de wettelijke rechten van consumenten beperkt. Zo zegt de winkel dat klanten een defect aan een product binnen veertien dagen moeten melden omdat anders het retourrecht vervalt. Terwijl consumenten twee maanden de tijd hebben om een defect te melden.

Daarnaast stelt ByZaaza dat de winkel altijd eerst een vervangend product mag sturen en pas geld hoeft terug te geven als ook dat product defect blijkt. Daarmee beperkt ByZaaza het recht op bedenktijd en dat mag niet. Bij online aankopen hebben consumenten altijd het recht om een product binnen veertien dagen terug te sturen en hun geld terug te krijgen. 

Nepaanbiedingen

Verder misleidt ByZaaza consumenten met nepaanbiedingen, stelt de Consumentenbond vast. Naast sommige producten staat wekenlang "vandaag 50% korting." Ook dat mag niet. De van-prijs moet 30 dagen voorafgaand aan de aanbieding ook daadwerkelijk gevraagd zijn. 

Onbereikbaar

ByZaaza vermeldt op zijn site geen adres of gegevens over de identiteit, terwijl dat wel verplicht is. Ook is de online shop telefonisch en per e-mail onbereikbaar. Ontevreden klanten lukt het dan ook niet om in contact te komen met het bedrijf. Ook de Consumentenbond probeerde  contact te leggen, maar slaagde er niet in.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Wilma-60
Wilma-6020 jan. 2023 - 11:49

In de winkels kun je van alles kopen , heb je direct en je steunt de winkels .

Mabelle
Mabelle19 jan. 2023 - 11:12

Kassa heeft duidelijk een 1-2tje met de Consumentenbond. Oervervelend die 'sluik' (maar niet echt sluik, daarvoor valt het teveel op) reclame voor die club.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe19 jan. 2023 - 12:28

Kassa is een programma van de VARA gericht op consumenten. Kassa plaatst een artikel over een andere consumentenorganisatie, de Consumentenbond. Die bond waarschuwt consumenten voor een malafide webshop. Prima, uitstekend, hoe meer consumenten voorgelicht worden hoe beter. Exact de taak en doelstelling van dit soort organisaties.

W.v.Gelder
W.v.Gelder19 jan. 2023 - 10:44

Heeft iemand ervaring met keukenhulponline.nl ik heb alleen maar slechte ervaringen, iet leveren terwijl er gezegd werd dat het verstuurd was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!