Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: klantenservicenummers te duur

24-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Consumentenbond1.jpg
Verschillende bedrijven hebben nog steeds een klantenservicenummer waarvoor klanten meer betalen dan wettelijk is toegestaan. Vooral reiswebsites zouden mensen hiermee onnodig op kosten jagen. Dat concludeert de Consumentenbond in de Consumentengids van april.
Maximaal 1 euro
Nieuwe consumentenregels verbieden klantenservicenummers waarbij per minuut moet worden afgerekend. Bedrijven mogen hun klanten, naast de gewone belkosten, wel een extra bedrag per gesprek rekenen van maximaal 1 euro.
Nieuwe wetgeving
De Consumentenbond bekeek de tariefinformatie van klantenservicenummers op websites van tientallen bedrijven in verschillende branches en belde de nummers ook na. Daaruit bleek dat de meeste onderzochte bedrijven, waaronder banken, verzekeraars, energieleveranciers en telecomproviders, zich aan de nieuwe wetgeving houden. ,,Zij rekenen vaak geen extra kosten voor klantcontact’’, aldus de bond.
Duur 0900-nummer
Wel opvallend was het aantal reiswebsites dat zich niet aan de wet houdt, constateerde de belangenorganisatie. ,,BudgetAir.nl, Roompot Vakanties en Vlucht24.nl melden op hun website alleen een duur 0900-nummer. Bij Vlucht24.nl betaalt de klant 80 cent per minuut met een maximum van 40 euro per gesprek.’’
Gratis klantenservicenummer
Buiten kantooruren gebruikt D-reizen een 0900-nummer voor haar klanten. ,,Maar ook dat mag niet.’’ Ook webwinkels gaan zo nu en dan in de fout. ,,Zo meldt Plasmadiscounter.nl een tarief van 80 cent per minuut en hanteert een aantal elektronicazaken naast een gratis klantenservicenummer, onterecht een duur 0900-nummer voor klanten met een technische productvraag.’’ ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!