Kassa

Consumenten wisselen vaker van energieleverancier

04-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektriciteitskabel energie infrastructuur 930x520
Het aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier blijft stijgen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn huishoudens zich ook steeds bewuster van de voordelen. Consumenten kunnen door over te stappen volgens de toezichthouder tot bijna 400 euro besparen.

Bijna driekwart overgestapt

In de twaalf maanden tot aan 1 mei werden 1,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt. In de afgelopen drie jaar is 42 procent van de consumenten overgestapt. Ruim een kwart van de huishouden is nog nooit overgestapt. Dat was in 2015 nog 36 procent.

Lagere prijzen

Volgens de ACM vinden consumenten het ook steeds gemakkelijker om leveranciers te vergelijken. Als consumenten overstappen, dwingen ze energiebedrijven daarmee volgens de toezichthouder om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en lagere prijzen.
Ongeveer de helft van de consumenten wil het komende jaar leveranciers vergelijken, aldus de ACM. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

latevogel
latevogel5 jun. 2018 - 19:39

Wisselen is prima. Sommigen moeten op de uitgaven passen anders gaat het financieel fout. Waar ik wel moeite mee heb is dat men van een echt groene stroomleverancier naar een viespeuk overstapt. De kosten komen uiteindelijk toch in de vorm van een halfdode wereld en opruiming van de smerigheid die deze bedrijven achterlaten.Dus wat is goedkoop en verantwoord?https://www.pricewise.nl/duurzame-energie/groene-stroom/ https://wisenederland.nl/groene-stroom/wie-zijn-de-groenste-en-wie-zijn-de-grootste-vervuilers

fside76
fside765 jun. 2018 - 0:00

Ik betaal 65 euro en krijg nog steeds geld terug blijf essent trouw eerst me ouders nu ik zelf wat goed is goed en zonnepaneel levert me geld op 

simon55
simon554 jun. 2018 - 17:19

Volgens sloop de cd is ben ik dan € 337 minder kwijt. Nou echt niet. Ik betaal jaarlijks tussen € 1130 en € 1180. Gaat er dan nog ieder jaar € 337 af, betaal ik € 793 of 843. Dat geloven ze zeker zelf. Je wordt gewoon geknipt,geschoren, en TWEE oren aangenaaid.

driftkikker
driftkikker4 jun. 2018 - 17:11

dat aantal klanten dat wisselt, zegt me helemaal niets. Er zijn energiegebruikers die JAARLIJKS wisselen, het zou best kunnen zijn dat de meeste mensen het niet doen.

tenormin
tenormin4 jun. 2018 - 13:43

Is niet nodig. Elk jaar als de wisseling van de wacht eraan komt neem ik contact op met eigen leverancier; zeg dat ik elders goedkoper terecht kan dus mijn abonnement wil opzeggen. Tot nu toe, weet natuurlijk niet hoe lang dit kan doorgaan, levert het me net zoveel op als veranderen, dus geen reden om te wisselen.

gypsyjoy
gypsyjoy4 jun. 2018 - 13:26

energie wordt duurder door het netbeheer, de opslag kosten en wat ze nu weer weten te verzinnen en de btw.Volgens mij heeft dat weinig met de energie maatschappijen te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!