Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten steeds vaker op zoek naar manieren om energie te besparen

10-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1475 keer bekeken
  •  
Geld energie lamp

De prijzen voor energie zijn in korte tijd enorm gestegen. Consumenten zijn daarom steeds vaker op zoek naar manieren om op energie te besparen. Energieleveranciers Vattenfall, Essent en Greenchoice zien deze ontwikkeling al sinds het najaar. Toen begon de gasprijs echt flink te stijgen. 

Volgens Greenchoice is het sinds de oorlog in Oekraïne een stuk drukker aan de telefoon geworden. "70 procent van de telefoontjes gaat over hoe te besparen, in combinatie met de prijzen", zegt een woordvoerster van Greenchoice. Klanten bekeken de afgelopen weken vaker hun energieverbruik in de app van de energieleverancier. Ook Vattenfall en Essent hadden meer gesprekken over besparen.

Betalingsproblemen vaak later zichtbaar

Toch zien de energieleveranciers nog niet opvallend veel klanten met betalingsproblemen. Wel verwachten ze dat dit aantal nog gaat stijgen. "We zien wel dat het leeft. Een pagina op onze website over betalingsachterstand is sinds oktober vijf keer vaker bekeken", aldus Greenchoice.

Een woordvoerder van Vattenfall legt uit dat betalingsproblemen in de loop van dit jaar zichtbaar gaan worden, omdat klanten soms pas bij de jaarafrekening de hogere prijs zien.

Meer vraag naar advies

Stichting Energiebank Nederland helpt mensen met een lager inkomen te besparen op hun energierekening. Ze zien dat er stuk meer vraag is naar advies dan een jaar eerder. Ook willen mensen met een eigen huis steeds vaker een energiecoach. ANP

Ben jij ook benieuwd naar hoe je op dit moment kunt besparen op je energiekosten? Kijk dan zaterdag 12 maart naar Kassa voor praktische bespaartips. We zijn er om 19.05 uur op NPO1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!