Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten massaal opgelicht door webshops

24-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6292 keer bekeken
  •  
webshop webwinkel online shoppen 930 520

De afgelopen maanden zijn consumenten op grote schaal opgelicht via internet. Er kwamen bij de politie vijf keer meer aangiftes binnen tegen webwinkels die bijvoorbeeld niet leverden van wat ze beloofden. Dat zijn al meer aangiftes dan in heel 2019. Black Friday is inmiddels begonnen en de feestdagen komen eraan, waardoor de politie vreest dat er meer mensen opgelicht gaan worden. Dat meldt het AD.

In november deden 15.732 mensen aangifte van oplichting door een webwinkel. In heel 2019 ging het om zo'n 3000 gevallen. De politie merkt op dat fraudeurs veel misbruik maakt van de gedwongen winkelsluitingen vanwege het coronavirus. De meeste aangiftes (8743) zijn tegen webshops die niet blijken te bestaan.

Spectaculaire aanbiedingen

Oplichters verleiden nietsvermoedende koopjesjagers met spectaculaire aanbiedingen en gelikte website. Volgens de politie zijn sommige fraudeurs daar erg succesvol in. Er kwamen in één weekend zeshonderd aangiftes binnen van een nepwinkel die stuntte met een volautomatische espressomachine van Philips voor 59 euro.

Bron: AD/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!