Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Consument massaal misleid door Booking.com'

25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
hotelkamer-vakantie-slaapka_02.jpg
Hotelboekingssite Booking.com is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt voor het misleiden van klanten. Bij het boeken van een overnachting op de website wordt vaak onterecht gesuggereerd dat er nog maar één of enkele kamers beschikbaar zijn. Dat meldt het AD.
Misleidende kreten
De Reclame Code Commissie oordeelde dat kreten als 'we hebben nog 1 kamer vrij!' misleidend zijn omdat de website niet duidelijk maakt dat klanten mogelijk nog kamers kunnen krijgen via andere boekingssites of de website van het hotel zelf. Hierdoor wordt onterecht de indruk gewekt dat klanten haast moeten maken met boeken om een kamer te kunnen krijgen.
Booking.com werd in 1996 opgericht door Nederlander Geert-Jan Bruinsma. Op de website, die in 2005 werd overgenomen door het Amerikaanse Priceline, worden dagelijks ruim 625.000 overnachtingen geboekt. Het bedrijf heeft twee weken de tijd om bezwaar te maken tegen de uitspraak.
Bron: Algemeen Dagblad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Arga Verschoor
Arga Verschoor16 jun. 2022 - 10:22

Onlangs heb ik een appartement op Sicilië geboekt bij Booking.com. Helaas was de werkelijkheid anders dan de website van Booking.com beloofde. Het was verschrikkelijk. Als jullie foto's willen zien, kan ik die per email nasturen. Ik heb contact met Booking.com gehad, maar zij zijn heel kort in hun antwoord: geen (gedeeltelijke) restitutie, niets, nog geen excuses. Ik ben er 2 nachten geweest ipv de 7 nachten die ik had geboekt. Het was geen goedkoop appartement, daar er veel faciliteiten zouden zijn. Die waren er niet. Dus zowel de foto's als de faciliteiten klopten niet. Zo een grote naam, maar ik wist niet dat dit zo een slecht bedrijf was! Ik hoop dat jullie dit nog eens willen behandelen in een uitzending, want een vakantie is iets waar je een jaar voor spaar en een jaar op wacht en als het dan tegenvalt, is dat heel zuur. Ik hoop op een reactie. Met vriendelijke groet, Arga Verschoor (arga.verschoor@gmail.com)

Arga Verschoor
Arga Verschoor16 jun. 2022 - 10:15

ja

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!