Kassa

Onderzoek: Consument kiest in tijden van torenhoge inflatie voor Lidl

03-10-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6734 keer bekeken
  •  
supermarkt 1127

Ondanks dat Dirk de goedkoopste van de zes landelijke supermarkten is, zet de consument Lidl op de eerste plaats als het om prijs-kwaliteit gaat. Dirk komt op de vierde plek te staan. Dat blijkt uit het Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. 

Al sinds de start van het onderzoek in 2015 is Lidl de winnaar als het om prijs-kwaliteit gaat en moet Dirk genoegen nemen met de vierde positie. Ondanks dat je bij Dirk het goedkoopst uit bent met het kopen van de boodschappen, is het toch niet de supermarkt waar de consument het liefst naar toe gaat.  

Prijs niet het enige waar supermarktklant naar kijkt

Merkadviseur Hendrik Beerda zei over de onderzoeksresultaten dat ‘zelfs in tijden van extreme inflatie, de prijs niet het enige is waar de supermarktklant naar kijkt’. “De kwaliteitsbeleving speelt nog steeds een belangrijke rol. En het tv-programma Kassa bekijkt in zijn boodschappenmandje de winkelprijzen van slechts 26 producten, terwijl de consument het hele assortiment beoordeelt. Hierdoor is Dirk als Kassa’s nummer één in prijs voor de inflatiegevoelige consument toch niet de favoriet.”

Promotiebeleid speelt belangrijke rol

Ook het promotiebeleid van de supermarkten speelt een belangrijke rol. “Uit de onderzoekscijfers blijkt dat qua aantrekkelijkheid van het promotiebeleid Lidl wederom de nummer één van Nederland is, en Dirk op de vierde plek komt. Opvallend is ook de positie van Albert Heijn die, mede dankzij flinke media-investeringen, van het winkelend publiek de derde plek krijgt toegewezen voor zijn aanbiedingen.”

De Aldi eindigde in het Kassa-onderzoek op de laatste plek, maar uit het onderzoek bleek dat de consument de Duitse keten zowel om zijn prijs-kwaliteit als zijn aanbiedingen op plaats twee zet.

Landelijke supermarkten met de beste prijs/kwaliteitverhouding volgens de consument

1. Lidl

2. Aldi

3. Jumbo

4. Dirk

5. Albert Heijn

6. Plus

Goedkoopste, landelijke supermarkten volgens Kassa’s boodschappenmandje 

1. Dirk

2. Lidl

3. Jumbo

4. Albert Heijn

5. Plus

6. Aldi

Landelijke supermarkten met de aantrekkelijkste aanbiedingen volgens de consument

1. Lidl

2. Aldi

3. Albert Heijn

4. Dirk

5. Jumbo

6. Plus

Nieuwsgierig naar Kassa's Boodschappenmandje? Bekijk hieronder het item.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

marleenvanh
marleenvanh3 okt. 2022 - 11:26

Beste Jack Reijnders, misschien omdat, voor zover ik kan zien er 4(!) provincies zijn waar deze keten geen filialen heeft? Kun je dus niet echt LANDELIJK opererend noemen....

marleenvanh
marleenvanh3 okt. 2022 - 11:21

Zal er misschien ook aan liggen dat Lidl ECHT landelijk opereert en DIRK toch een stuk minder.....

Jack Reijnders
Jack Reijnders3 okt. 2022 - 10:44

waarom wordt de Nettorama niet meegenomen in de boodschappen vergelijking

JosévG
JosévG3 okt. 2022 - 10:26

Lijkt me te verklaren dat Dirk niet bovenaan staat. Bij mij in de buurt is nergens hiervan een supermarkt aanwezig. Wellicht is dat ook het geval van degenen die mee hebben gedaan aan dit onderzoek.

1 Reactie
marleenvanh
marleenvanh3 okt. 2022 - 11:30

Ja hier in Zeeuws-Vlaanderen ook niet, maar er zit er wel een in Goes, dus ze zijn vertegenwoordigd in deze provincie. Drenthe, Friesland en Groningen zijn ze ook maar heel dun gezaaid, maar wel aanwezig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!