Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Connexxion: contant geld uit bus mag niet

13 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_geld
Contant geld uit de bus weren zou heel mooi zijn, maar het mag niet. Dat zegt vervoerder Connexxion na een oproep van vakbond FNV om te stoppen met contante betalingen in de omgeving Amsterdam vanwege overvallen op GVB-bussen. ,,Het staat in de wet dat we contant geld moeten accepteren'', laat een woordvoerder weten.
Ook Arriva zegt dat het helemaal verbieden van contant geld in de bus niet kan. ,,We hebben te maken met eisen die aan ons gesteld worden door provincies en gemeenten.''
Zowel Connexxion als Arriva is wel bezig met projecten om het gebruik van contant geld terug te dringen. Zo heeft Arriva al een project met pinnen in de bus in Gouda en Alphen aan den Rijn. Dat is voor het bedrijf echter maar een route om problemen met criminaliteit en overlast te bestrijden. Ook moet er een registratiesysteem komen voor incidenten, meent het bedrijf.
ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!