Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Concurrentie gunstig voor mobiel internet'

24-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone2_22.jpg
Concurrentie tussen telecombedrijven zorgt ervoor dat mobiel internet goedkoper wordt en vaker wordt gebruikt. Dat stelde de Britse zakenkrant Financial Times zondag op basis van een onderzoek van consultancybureau ReWheel.
Concurrentie
De onderzoekers concludeerden dat in Europese landen met veel concurrentie, zoals Groot-Brittannië, Finland en Oostenrijk, de prijzen van mobiel internet veel lager zijn dan in andere landen. Daarbij wordt er in landen met minder concurrentie minder gebruik gemaakt van mobiel internet en zijn de netwerken er trager dan in markten met veel aanbieders.
Schaalvergroting
Telecombedrijven geven vaak aan dat schaalgrootte de enige manier is om de aanhoudende daling van de omzet te stoppen en om de investeringen in netwerken en nieuwe producten op peil te houden. De Europese kabel- en telecommarkt maakt het laatste jaar een flinke consolidatieslag door. Zo wil KPN zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus verkopen aan Telefónica Deutschland, dat al een belangrijke positie op de Duitse markt heeft. In Frankrijk aast telecombedrijf Bouygues op branchegenoot SFR. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!