Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CNV Jongeren wil cao 'ramadan-proof' maken

20-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brood_04.jpg
CNV Jongeren opent een meldpunt om beter zicht te krijgen op problemen van werkende moslims die meedoen aan de ramadan, de islamitische vastenmaand die vrijdag is begonnen. De bond krijgt nu signalen dat een groot deel van hen problemen ervaart, maar die niet aankaart bij de werkgever omdat ze bang zijn daarmee hun baan op het spel zetten.
Uit een steekproef van CNV Jongeren komt vrijdag naar voren dat werkende moslims tijdens de ramadan zich vermoeider voelen dan anders, problemen hebben met de concentratie en in deze periode graag flexibeler werktijden zouden hebben. Ook zouden soms mensen flauwvallen op de werkvloer.
Met de binnenkomende meldingen via www.meldpuntgeloofenwerk.nl wil IJmert Muilwijk, voorzitter CNV Jongeren, proberen cao's 'ramadan-proof' te maken. ,,In sectoren waar werknemers en werkgevers niet zelf tot afspraken kunnen komen, moeten in de cao afspraken worden gemaakt over flexibele arbeidstijden. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te creëren andere roosters toe te passen met flexibelere arbeidstijden.''
ANP

Meer over:

cao, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!