Kassa

Chinese webwinkels populair bij Nederlanders

11-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
laptop online betalen webshop 930x520
Nederlandse consumenten hebben vorig jaar voor 817 miljoen euro gekocht via buitenlandse webwinkels. Dit is een groei van 28 procent ten opzichte van 2016. Toen bleef de teller steken op 637 miljoen euro.

Een derde van bestedingen

Chinese webwinkels zijn nog steeds het populairst bij Nederlanders. Zo'n 30 procent van alle bestedingen over de grens wordt uitgegeven via Chinese webwinkels. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, een onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. 

Drie op de tien

Bijna drie op de tien Nederlanders van vijftien jaar en ouder hebben in 2017 een of meerdere aankopen via buitenlandse webwinkels gedaan. 

China is populairst

In totaal geven Nederlanders 248 miljoen euro uit op Chinese websites, een groei van 31 procent ten opzichte van 2016. China is vooral erg populair voor het kopen van consumentenelektronica. Buurland Duitsland is na China het populairst voor Nederlandse online shoppers. ANP

Meer over:

china, webwinkel, website
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

harryromijn
harryromijn11 apr. 2018 - 15:14

Maak en distributiearbeid weg uit NL, en dan vreemd staan te kijken als de werkloosheid en dus uitkeringsbedrag en daarmee de belastingen oplopen.

1 Reactie
gypsyjoy
gypsyjoy11 apr. 2018 - 16:46

Op bijna alles wat ik koop staat al made in Taiwan/China.....het lijkt me voor de Nederlandse arbeid markt dus niet zoveel uitmaken. De prijs daarentegen wel. Wij betalen het 10 voudige uit de Nederlandse winkel de "made in Taiwan" producten dan als we het rechtstreeks daar vandaan laten komen. Ik zie uw probleem niet zo.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!