Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Chinese internetgigant neemt belang in Uber'

12-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uber_logo_t_01.jpg
De Chinese internetgigant Baidu, onder meer eigenaar van de grootste zoekmachine van China, staat op het punt een belang te nemen in taxidienst Uber. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden. De Chinezen zouden omgerekend circa 480 miljoen euro willen steken in de ontwikkeling van de taxidienst in China.
Kennis van de Chinese markt
Onderdeel van de deal is dat Uber toegang krijgt tot data van de zoekmachine van Baidu. Volgens analisten is het voor Uber belangrijk om een bedrijf achter zich te scharen met kennis van de Chinese markt. Zo moet Uber beter in staat worden gesteld de concurrentie aan te gaan met 'start ups' die worden gesteund door Baidu-concurrenten Alibaba en Tencent, de twee grootste internetbedrijven van China.
Financieringsronde
Eerder werd al bekend dat Uber bezig is met een financieringsronde om zijn internationale uitbreiding vorm te geven. Inmiddels biedt de taxi-app zijn diensten aan in meer dan 220 steden wereldwijd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!