Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Change= dagvaardt Stichting !WOON vanwege 'grievende beschuldigingen'

04-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
897 keer bekeken
  •  
rechter_hamer_27.jpg

Verhuurder Change= sleept stichting !WOON voor de rechter. De verhuurder stelt dat de stichting in artikelen op de website 'ernstig grievende beschuldigingen' maakt gebaseerd op geruchten.

De beschuldigingen in kwestie gaan over Change= en vermeende intimidatie. Op de website van stichting !WOON staan brieven van Change= gericht aan huurders waarin staat dat de huurovereenkomst niet verlengd wordt. "Wij stellen alleen de vraag in het artikel of huurders zich weleens geïntimideerd voelen door Change=", vertelt woordvoerder Tjerk Dalhuisen van stichting !WOON. "Je zag ook in de uitzending van Kassa dat huurders niet met naam en toenaam op beeld durfden".

'Angstcommunity'

In onze eerdere reportage had Dalhuisen het ook over een 'angstcommunity'. "Wij ontvangen meldingen van mensen die meteen de huismeester op hun dak krijgen als ze eventjes een vuilniszak op de gang hebben staan. Een huurster is zelfs voor prostituee uitgemaakt door een medewerker van Change=, nadat ze met haar vriendje op de gang stond te zoenen", vertelde hij toentertijd.

"Change= vindt dat de goede naam van directeur Mamadeus en het bedrijf zijn aangetast", zegt Dalhuisen. Echt druk lijkt stichting !WOON zich erover niet te maken. Op de vraag of ze zich zorgen maken over het kort geding heeft Dalhuisen een kort antwoord: "Nee. We zijn een belangenbehartiger en wij informeren wat daar gebeurt. Hetgeen dat wij hebben gehoord, hebben we daar gepubliceerd."

Bron: Stichting !WOON

Bekijk hieronder onze uitzending:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!