Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDA hamert op heffing buitenlandse auto

30-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_cabrio_01.jpg
Mensen die langere tijd in een auto met buitenlands kenteken door Nederland rijden, moeten nu eindelijk eens belasting gaan betalen. Daarop hamert CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt dinsdag nogmaals. Hij heeft schriftelijke vragen gesteld in de hoop dat staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) nog voor het einde van de zomer in actie komt.
Maximaal twee weken
De regel is dat iemand maximaal twee weken in een auto met buitenlands kenteken mag rijden, als diegene in Nederland woont. Omdat het lastig te controleren is, wordt die regel echter niet goed gecontroleerd. Het wordt echter hoog tijd dat Weekers daar toch een plan voor heeft, vindt Omtzigt, te meer omdat de Tweede Kamer daar al meermalen om heeft gevraagd.
In januari beginnen met innen
Omtzigt hoopt dat de inning van de motorrijtuigenbelasting nog meegenomen kan worden in de begroting van volgend jaar. Daarover praat het kabinet in augustus. ,,Het is goed om de regering te herinneren aan dit plan, dat zeker ook wat geld kan opleveren", vindt de CDA'er. Bovendien kan de inning nog in januari beginnen als de plannen tijdig rond zijn.
Ergernis
Weekers zei eerder zich ook te ergeren aan de vele buitenlandse auto's op de weg, die geen wegenbelasting betalen maar wel langere tijd van de wegen gebruik maken. Hij kondigde aan voor de zomer met een brief te komen waarin staat hoe hij dit probleem aan wil pakken, maar die brief kwam niet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!