Kassa

CDA: gratis tandzorg voor kinderen te weinig gebruikt

05-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
482 keer bekeken
  •  
tanden gebit 1127
Ouders maken te weinig gebruik van de gratis tandartszorg voor hun kinderen, vindt het CDA. In een nota pleit de partij voor een 'gaatjesvrije generatie', meldt de Volkskrant.
Met name kinderen uit achterstandswijken onderhouden hun gebit niet goed. CDA-Kamerlid Joba van den Berg onderbouwt haar zorgen in een nota die komend najaar door de Tweede Kamer zal worden besproken. "Gaatjes in het melkgebit bij kinderen kunnen leiden tot een vroegtijdig verlies van het blijvend gebit op volwassen leeftijd. Ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten en enkele zwangerschapcomplicaties worden gerelateerd aan gebits- dan wel tandvleesproblemen", schrijft Van den Berg.

Kinderen tot 18 haar gratis verzekerd voor tandarts

Het CDA-kamerlid pleit voor meer urgentie om het achterblijvende tandartsbezoek aan te pakken. Volgens Van den Berg weten veel ouders niet dat de tandartszorg voor hun kinderen volledig wordt vergoed door de basisverzekering waarvoor jongeren tot hun 18e verjaardag gratis zijn verzekerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

marijke77
marijke775 jul. 2021 - 13:25

De reden hiervan is heel vaak, als de ouders geen geld hebben om voor zichzelf de tandartsverzekering af te sluiten of de kunnen kosten van tandarts voor zichzelf niet kunnen betalen, dan gaan ze ook niet met de kinderen naar de tandarts, voeg de tandarts weer toe aan de basisverzekering, ook voor volwassenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!