Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

CBL rekent op verdere omzetgroei supermarkten

13 jun 2013
  •  
leestijd 1 minuut
Supermarkt_21.jpg
De omzet van supermarkten stijgt dit jaar naar verwachting met 2 tot 3 procent. Dat liet Bert Roetert, voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), donderdag weten.
Consumenten
Hoewel de koopkracht in Nederland nog steeds onder druk staat en de gevolgen van de economische crisis voelbaar blijven voor de consument, steeg de supermarktomzet vorig jaar naar 33,7 miljard euro. Dat is een toename van 2,1 procent ten opzichte van 2011, toen de omzet 33 miljard bedroeg.
Besteedbaar inkomen
Volgens de brancheorganisatie is het merendeel van de consumenten nog altijd positief over zijn besteedbaar budget. ,,Eten en drinken staat hoog op het prioriteitenlijstje. Ruim twee derde heeft plezier in boodschappen doen in de supermarkt. Slechts 11 procent bezuinigt op boodschappen doen.''
Voedselvertrouwen
Het CBL constateert wel dat het vertrouwen in de voedselveiligheid bij veel consumenten door het recente paardenvleesschandaal iets is afgenomen. De organisatie is daarom blij met de instelling van de Taskforce Voedselvertrouwen door minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).
,,Ketenverkorting, strengere sancties, verbetering van kwaliteitssystemen en betere en snellere informatie-uitwisseling tussen overheid en bedrijfsleven moeten er voor zorgen dat ons voedsel veilig en betrouwbaar blijft. Daarnaast blijft de branche onverminderd inzetten op verduurzaming en gezondheid'', aldus het CBL.
Vandaag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt dat in andere winkelbranches de omzet wel omlaag is gegaan in april in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!