Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cayla blijkt spionpop

06-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
my friend cayla 930x520
Kinderen kunnen via de pratende pop ‘My Friend Cayla’ worden afgeluisterd. Iedereen in de buurt van de pop kan met een mobiele telefoon met bluetooth gesprekken afluisteren en de pop iets laten zeggen, maakte Consumentenbond dinsdag bekend.
Doorgespeelde informatie
De Noorse Consumentenbond Forbrukerrådet constateert nog meer problemen. De pop kan vragen beantwoorden en daarom wordt alles wat kinderen tegen de pop zeggen, doorgestuurd naar het bedrijf ‘Nuance Communications’, dat gespecialiseerd is in spraakherkenning. Maar dit bedrijf zegt in zijn algemene voorwaarden de informatie te mogen delen met derde partijen, voor allerlei doelen.
Blokker
Ook zitten in het speelgoed voorgeprogrammeerde zinnen die commerciële producten aanbevelen. De bond heeft Blokker Holding, de eigenaar van Bart Smit en Intertoys, gevraagd om de pop uit het assortiment te halen. Hoeveel van de poppen er verkocht zijn is onbekend. Bij Blokker was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!