Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cao verdwijnt in steeds meer sectoren

19-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_22.jpg
In steeds meer sectoren twijfelen werkgevers erover of ze nog wel willen doorgaan met de cao. Hierdoor dreigen werknemers vogelvrij te raken, meldt De Telegraaf op de voorpagina.
Samenwerking met de vakbonden beëindigen
De krant deed een rondgang langs brancheorganisaties van onder meer horeca, detailhandel, bouw en metaal. Daaruit blijkt dat veel ondernemers genoeg hebben van de starre cao’s en serieus overwegen de samenwerking met de vakbonden te beëindigen.
Arbeidsvoorwaarden
In de horeca is dat vorig jaar al gebeurd. Koninklijke Horeca Nederland heeft eenzijdig bepaald hoe de arbeidsvoorwaarden van het horecapersoneel eruitzien.
Eenzijdig besloten
In de supermarktsector bestaat de cao formeel nog wel, maar is die al twee jaar verlopen. Ook daar is van werkgeverskant eenzijdig besloten met hoeveel procent de lonen omhoog gaan.
Huidige cao's
De werkgevers vinden de huidige cao’s te dik, te duur en te inflexibel. Hun inzet is dat dat nu moet veranderen. ANP/Telegraaf

Meer over:

cao, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!