Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Camperclub plaatst probleemmotor op de stoep bij Ford

11-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
201 keer bekeken
  •  
nks ford actie 930
De NKC, consumentenvereniging voor camperliefhebbers, heeft vanmiddag als statement een probleemmotor van het type 2.2. TDCi achtergelaten bij het hoofdkantoor van Ford Nederland. Tegelijkertijd overhandigde de NKC een petitie, die door ruim 700 mensen is ondertekend. De NKC wil op deze manier laten zien dat de maat nu echt vol is en dat de bal bij Ford ligt.

Veel gedupeerden

Reeds in de zomer van 2015 startte de NKC een dossier van camperaars met een kapotte Ford Transitcamper met een 2.2 TDCi-motor. Inmiddels telt het dossier bijna 100 gedupeerden.

Voorwaarden Ford aan 'coulance'

In het najaar van 2016 besteedde Kassa aandacht aan deze zaak , waarna NKC en Ford om de tafel zijn gegaan. Uitkomst was onder meer dat Ford voor 1 april 2017 met een verzekeringsproduct zou komen. Keer op keer kwam de fabrikant met een nieuwe datum, maar niet met een concrete regeling. Uit een statement – eind juli – werd wel duidelijk dat camperaars eerst moeten investeren in een nulmeting en een verstuivertest, alvorens ze in aanmerking komen voor de toegezegde coulance van Ford op het moment dat de motor het begeeft.  
Bij het demonstratief achtergelaten van de probleemmotor en het aanbieden van de petitie waren naast NKC-directeur Stan Stolwerk ook enkele tientallen campereigenaren aanwezig.
Lees meer op de NKC-website

Kassa besteedt aanstaande zaterdag opnieuw aandacht aan de probleemmotor van Ford en de recente ontwikkelingen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!