Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Campagne voor verstandiger internetgebruik

12-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Computers_04.jpg
Mensen moeten zich bewuster worden van de risico's van dagelijks internetgebruik. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) begint daarom maandag met een 10-daagse campagne om dat voor elkaar te krijgen.
Riskant
Thuis nog even een documentje voor je werk afmaken, bestandjes delen, onderweg mailtjes beantwoorden, uitbundig gebruik van sociale media, het is allemaal leuk en gemakkelijk, maar ook riskant. Virussen steken de kop op, vertrouwelijke documenten belanden per ongeluk op straat en oplichters en 'cybercriminelen' slaan lustig toe.
Alert Online
De campagne Alert Online wordt georganiseerd in samenwerking met overheid en bedrijfsleven. Behalve risico's over het voetlicht brengen geeft ze ook tips. Op een website (www.alertonline.nl) komen bijvoorbeeld ideeën voor veilig internetten. Ook gaan van 12 tot 22 november waarschuwingen uit via onder meer radiospotjes en andere advertenties. Op genoemde website komen ook columns, zoals van minister Ivo Opstelten (Veiligheid).
Activiteiten
Verder zijn er diverse activiteiten, zoals het Cyber Security Congres Heliview op woensdag 14 november in Den Bosch en het Jaarcongres van het Platform voor de Informatiesamenleving ECP een dag later in Scheveningen, in aanwezigheid van prins Willem-Alexander. Tijdens dit laatste congres is er ook een bijeenkomst over 'consumerization', over iPads, iPhones en andere mobiele apparatuur die werknemers krijgen en die tegelijk aan een bedrijfsnetwerk hangen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!