Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cadeaukaarten langer geldig vanwege coronacrisis

07-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2257 keer bekeken
  •  
Cadeaubon giftcard
De geldigheidsduur van cadeaukaarten voor winkels, bioscopen en hotels wordt met drie maanden verlengd. Volgens de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland mogen consumenten niet de dupe worden van gesloten winkelpanden en horecabedrijven.

Betreft cadeaukaarten voor 'fysieke winkels'

De coulanceregeling geldt voor cadeaukaarten waarvan de geldigheid verloopt op het moment dat bedrijven gesloten zijn als gevolg van de coronacrisis. Die periode begon half maart van dit jaar. Kaarten die online zijn te besteden vallen niet onder deze regeling, omdat webshops open zijn gebleven tijdens de corona-uitbraak. De actie geldt voor winkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland.

'Voorkomen dat geldigheid verloopt'

"De uitgevers van de kaarten willen voorkomen dat juist in deze periode de geldigheid van cadeaukaarten verloopt zonder dat deze ingeleverd kunnen worden", stelt de branchevereniging. Deze raadt consumenten aan de websites van de betreffende cadeaukaart te raadplegen om meer te weten te komen over de inwisselmogelijkheden en de geldigheid.

Per jaar wordt naar schatting voor 1,5 miljard euro aan cadeaukaarten gekocht en cadeau gegeven. ANP
Bekijk ook: Verlopen cadeaubonnen grote ergernis! Lees hier meer over je rechten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!