Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Busverbod voor tuig'

02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_binnenkant_14.jpg
Vervoersmaatschappijen en vakbonden eisen met spoed dat Den Haag geld vrijmaakt voor extra toezicht in het openbaar vervoer. Dat schrijft De Telegraaf. Drie geweldsincidenten tegen bus- en trambestuurders in Haarlem, Oosterbierum en Rotterdam afgelopen weekend waren voor de organisaties de druppel.
Snel maatregelen
CNV-bestuurder Albert Daverschot noemt het geweld tegen ov-personeel ,,puur misdadig''. Connexxion-directeur Myra Koomen: ,,Dit geweld is niet te tolereren. Er moeten heel snel maatregelen komen.''
80 uur bussen schoonmaken
Frans Szablewski van FNV Bondgenoten zegt dat het bespugen, intimideren en molesteren van bestuurders en controleurs ,,heel triest'' is en iets is wat ,,blijkbaar bij deze tijd hoort, maar we mogen het niet accepteren.'' Hij pleit voor een ov-verbod voor alle overtreders, maar betwijfelt of dat genoeg is. Hij ziet het liefst dat daders een taakstraf krijgen en 80 uur bussen moeten schoonmaken.
ANP/De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!