Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgemeester Rotterdam sluit winkels dag voor Sinterklaas om 18:00

03-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rotterdam 1127

Burgemeester Ahmed Aboutaleb sluit de winkels in het centrum van Rotterdam de dag voor Sinterklaas eerder. De burgemeester besluit dat winkels op vrijdag 4 december en vrijdag 11 december om 18:00 moeten sluiten, om drukte te voorkomen. Dit doet hij naar aanleiding van de drukte op Black Friday.

Met deze maatregel wil Aboutaleb consumenten aansporen om eerder op de dag hun inkopen te doen. De gemeenteraad van Rotterdam ziet echter niets in dit besluit en vraagt de burgemeester om het te heroverwegen. Aboutaleb weigert dat.

Drukte niet goed ingeschat

"We hebben de massaliteit waarmee jongeren op Black Friday naar het centrum van de stad kwamen niet goed ingeschat", laat Aboutaleb weten. Volgens de burgemeester was de jeugd in groten getale aanwezig "om vertier te zoeken". Ze werden baldadig en staken vuurwerk af. Hierop besloot de burgemeester de winkels na overleg met de politie op Black Friday eerder te sluiten. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!