Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Britse supermarktketen Tesco maakt weggooicijfers openbaar

21 okt 2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tesco-Logo.jpg
Twee derde van de voorverpakte salade, de helft van het brood en 40 procent van de appels verdwijnen in de prullenbak. De Britse supermarktketen Tesco heeft maandag de cijfers gepubliceerd van het voedsel dat verloren gaat, zowel in de winkels als bij de consumenten thuis, meldden Britse media.
Verkwisting thuis
In de eerste helft van het jaar moest de keten in winkels en distributiecentra 28,5 miljoen kilo voedsel weggooien. Naar schatting wordt in Groot-Brittannië 15 miljoen ton voedsel verkwist. Zo gaat een kwart van de druiven verloren en een vijfde van alle bananen. Meer dan een kwart van de verkwisting vindt thuis plaats.
Voorlichting over voedsel bewaren
De supermarktketen gaat consumenten beter voorlichten over hoe ze groente en fruit het beste kunnen bewaren. Bovendien wil Tesco de verpakkingen verkleinen. ,,Gezinnen verspillen naar schatting 700 pond (828 euro) per jaar. We willen ze helpen dat geld in hun zakken te houden, in plaats van het in de prullenbak te gooien'', zei de commercieel directeur Matt Simister tegen The Guardian. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar