Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Branchevereniging OV-NL: mondkapje enige alternatieve om ov te laten rijden

29-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus ov 1127
Om de toenemende stroom reizigers in het openbaar vervoer binnen de huidige corona-beperkingen te kunnen blijven vervoeren, moet het kabinet het gebruik van mondkapjes als serieus alternatief voor de 1,5 meter afstandsregel gaan overwegen.
Dat zegt Pedro Peters van branchevereniging OV-NL woensdag tegen Hart van Nederland. "Als je wilt dat er meer mensen weer het openbaar vervoer kunnen gebruiken, dan moet je wel naar die varianten kijken", zegt Peters. "En dan kom je in de buurt van die mondkapjes terecht. Ik weet geen alternatieven."

Twee opties

Verschillende vervoersbedrijven, waaronder de NS, GVB, HTM en RET, hebben sinds woensdag hun coronadienstregeling iets verruimd. Dat moet ervoor zorgen dat reizigers makkelijker 1,5 meter afstand kunnen bewaren van hun medepassagiers. Volgens Peters heeft het kabinet twee opties. De ene is vasthouden aan de 1,5 meter afstandsregel, maar dan kunnen niet alle passagiers die dat willen mee. Het alternatief is een uitzondering van de afstandsmaatregel voor het openbaar vervoer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!