Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Brabant krijgt grootste elektrische busvloot van Europa

05-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_binnenkant
Het openbaar vervoer in Eindhoven en Helmond wordt vanaf 11 december uitgevoerd door 43 volledig elektrische stadsbussen. Daarmee krijgt de regio de grootste emissievrije busvloot in Nederland en Europa.
Gelede bussen
Het is de eerste concessie in het Europese openbaar vervoer waarbij zoveel elektrische bussen worden ingezet. In Londen rijden bijvoorbeeld 51 elektrische bussen, maar dat zijn standaardbussen. De extra lange gelede bussen in Brabant kunnen meer passagiers vervoeren.
Bravo
De bussen van Connexxion-dochter Hermes, onderdeel van de internationale Transdev Groep, gaan rijden onder de nieuwe naam Bravo, de overkoepelende naam waaronder al het openbaar vervoer in de provincie Noord-Brabant vanaf 11 december valt.
Supersnelle laadtechniek
Een van de grootste problemen die Hermes moest oplossen is de beperkte actieradius van elektrische bussen. Die rijden gemiddeld 60 tot 80 kilometer op een volle accu. Het bedrijf tackelt dat probleem door een combinatie van supersnelle laadtechniek en een innovatief roulatiesysteem. APS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

verhaad
verhaad5 dec. 2016 - 18:19

hoeveel van deze stadsbussen krijgt de toekomstige gemeente Meierijstad ?

honza23
honza235 dec. 2016 - 12:39

"Daarmee krijgt de regio de grootste emissievrije busvloot in Nederland en Europa." Fout. In Arnhem rijden ook al 43 emissievrije electrische bussen: de bekende trolleybussen; en ja, ook lange gelede exemplaren. En er zijn een paar EU-steden met nog meer trolleybussen.

2 Reacties
gerard versteegh
gerard versteegh5 dec. 2016 - 12:46

mee eens

simon55
simon555 dec. 2016 - 14:46

Heb je ze geteld dan..........?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!