Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boze reisbranche vindt reisadviezen overheid achterhaald

07-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
schiphol vliegveld reizen 1127

Terwijl het ziektebeeld van de omikronvariant steeds milder lijkt te worden, zijn de regels voor de reissector nog steeds gebaseerd op de oude maatregelen. De reissector vindt dit achterhaald en wil dat de overheid nog eens kritisch naar de reisadviezen kijkt.

Zo verscherpte het kabinet reisadviezen voor diverse landen, waaronder Turkije, Tunesië en Suriname. De reisbranche is hier niet over te spreken.

ANVR: Omikron niet met oude maatregelen bestrijden

Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR zegt dat de branche al twee jaar bijna geen reizen kan uitvoeren met een bestemming buiten de Europese Unie. Ook is hij van mening dat het nu geen zin meer heeft om reisbeperkingen op te leggen, omdat omikron toch al verspreid is. Volgens de ANVR moet dit "nieuwe fenomeen" niet met "oude maatregelen" worden bestreden.

De reissector wil dat de strenge reisadviezen worden herzien. Ook omdat al toegezegd zou zijn dat de oranje adviezen, die standaard golden voor landen buiten de EU, op korte termijn zouden worden aangepast. ANP

Meer over:

reisadviezen, anvr
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!