Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

BOVAG vraagt CBR om pijlsnelle reparatie theorie-examens

29 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
BOVAG logo 930 520
RTL Nieuws onthulde gisteren de exacte werkwijze van zogenaamde ‘turbo-theoriescholen’, waarbij helder wordt dat kandidaten slechts bepaalde ezelsbruggetjes wordt aangeleerd in plaats van echt verkeersinzicht. BOVAG Rijscholen is bekend met sommige methodes en vraagt het CBR om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen.
Voorzitter Frank Hoornenborg reageert: “Bonafide, professionele theorie-opleiders worden benadeeld en praktijkopleiders krijgen meer dan eens kandidaten in de auto die wèl een theoriecertificaat op zak hebben, maar kennis van de verkeersregels vrijwel geheel ontberen.
Het CBR zou de examinatoren voor het praktijkexamen moeten instrueren nog meer te toetsen op kennis van verkeersregels, waardoor zulke personen uiteindelijk vanzelf door de mand vallen. Daarnaast moet het CBR binnen de kortst mogelijke termijn àlle bestaande vragen en het proces voor het opstellen van nieuwe vragen laten doorlichten door externe experts en in samenspraak met de branche.
Per direct alle theorie-examens stilleggen benadeelt wat ons betreft teveel goedwillende examenkandidaten, maar laat helder zijn dat de situatie urgent is en een snelle oplossing noodzakelijk. In het eerstvolgende reguliere overleg met het CBR verwachten wij een plan van aanpak onder ogen te krijgen.” Bovag
Lees ook:

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!